Poblat costaner del coll de Cala Morell

A Cala Morell, urbanització de la costa nord de Ciutadella, s'emplaça un dels jaciments arqueològics més espectaculars de l'illa. El conformen una gran necròpolis, de disset coves artificials, la majoria d’època talaiòtica, i un poblat costaner format per 13 cases, unes de planta absidal i altres quadrangulars, i que va ser habitat durant l'edat del bronze (1600-1200 aC). 
El que sorprèn és la tècnica constructiva, que no és ciclòpia com correspondria a les navetes d'habitació pròpies de l'època, sinó que és a base de petites pedres. 
Des de 2011 és estudiat per l’equip d’arqueòlegs de Projecte arqueològic Entre Illes, que parteixen de la hipòtesi que es tractaria d’un dels darrers poblats naviformes a ser construïts. Segons creuen, el darrer grup que hi visqué s’hauria vist arraconat per la pressió d’un nou tipus de societat que es concentrava en poblat més grans i començava a construir  talaiots. 

  
 
Horari: Accés lliure

Preu: Gratuït

Visitable: Si

Accés: S'hi accedeix per la carretera de Ciutadella a Cala Morell. Un cop a la rotonda de les taules de Cala Morell, cal dirigir-se al nord i, seguint el vial, girar a l'esquerra en el darrer ramal, per seguir paral·lel a la costa fins a arribar a una via sense sortida. Des d'allà es pot accedir caminant fins al jaciment arqueològic. 
També accessible des dels itineraris 8 i 9 del Camí de Cavalls, el tram Algairens-Cala Morell i Cala Morell-Punta Nati. 
Hi ha indicadors de carretera.

Aparcament: No habilitat. Es pot estacionar a la urbanització

Visites guiades: No. Hi ha cartells informatius

Contacte:

Serveis: No

Accés a persones amb mobilitat reduida: No

Més informació Veure mapa

 
 
 
 
Veure ruta
Projectes relacionats
 
PROJECTE ENTRE ILLES

   Insularitat, interacció amb l’exterior i complexitat social: els assentaments costaners de l’edat del bronze a les Illes Balears.
Enllaços relacionats
Wikipedia
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS