Poblat talaiòtic Cornia Nou

El poblat talaiòtic de Cornia Nou és un dels més impressionants de Menorca y les excavacions realitzades al talaiot oest i a l’edifici sud han donat una informació molt valuosa per conèixer millor la Menorca Talaiòtica. 
El talaiot oest té més de deu metres d'alçada i una imponent escala al pis superior. A la façana se li adossa un edifici on s’accedeix per un portal amb llinda. A més, al seu costat oest, té un altre edifici adosat, actualment en procés d’excavació. Aquest conjunt és objecte d’una intervenció arqueològica que s’inicià el 2008 per part d'arqueòlegs del Museu de Menorca i que han tret a la llum una gran quantitat d'eines destinades al processament d'aliments. Una troballa que ens parla d'una societat complexa, que fins i tot tenia un cert grau de jerarquització. Possiblement durant l’època talaiòtica aquest edifici va ser l’espai on es centralitzava la producció de tot el poblat.

  
 
Horari: Octubre a abril - dissabtes - 10 a 19 h 
Maig a setembre - dissabtes - 10 a 21 h 

Preu: Gratuït

Visitable: Si

Accés: El poblat se situa en el quilòmetre 2,5 de la carretera de Maó a Sant Climent, entre el polígon industrial de Maó i la carretera de l'aeroport. S'hi accedeix a peu pel camí Vell de Sant Climent, des del polígon industrial de Maó, recorrent uns 400 metres. 
Hi ha indicadors de carretera. 
 

Aparcament: No habilitat. Es pot aparcar a la zona del polígon industrial de Maó, al carrer de Corniola, al costat del camí Vell de Sant Climent.

Visites guiades: Hi ha cartells informatius

Contacte:

Serveis: No

Accés a persones amb mobilitat reduida: No

Més informació Veure mapa

 
 
 
 
Veure ruta
Projectes relacionats
Enllaços relacionats
Museu de Menorca
Wikipedia
Facebook
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS