Els cercles de Sant Vicenç d’Alcaidús, que formaven part del poblat veí de Biniaiet Vell, són un conjunt monumental de 4 cases talaiòtiques adossades unes a les altres amb una sala hipòstila a l’extrem oest. A la visita també podem trobar les restes d’un altre cercle, dues habitacions romanes i un petit hipogeu de planta senzilla.
Horari: Accés lliure
Preu: Gratuït
Visitable: Si
Accés: Al punt quilomètric 6 de la Me-1, trobam un camí asfaltat. No està senyalitzat
Aparcament: Habilitat
Visites guiades: No
Contacte:
Serveis: No
Accés a persones amb mobilitat reduida: No
Més informació Veure mapa
Més informació:
Periode talaiòtic final
Fins que Mª Lluïsa Serra no va excavar aquest conjunt, entre 1958 i 1966, no es va descobrir que aquestes construccions circulars dels poblats talaiòtics corresponien a vivendes, fet que explica la seva abundància. De cercles en trobem molts a cada poblat, són molt similars i s’hi han trobat restes d’activitats quotidianes com cuinar, menjar, teixir, dormir...
A Sant Vicenç d’Alcaidús trobam un conjunt de 4 cercles adossats un a l’altre amb els seus corresponents patis exteriors. Es distingeixen fàcilment per la seva forma circular o quadrangular amb els cantons arrodonits. Es distribueixen al voltant d’un pati central, les habitacions disposades de forma radial al seu voltant i amb accés des del pati, i una zona circular de cuina a l’extrem nord-est del pati. Formen el límit nord del poblat, com si d’una murada o mur de tancament es tractés.
Destaquen també les restes romanes corresponents a un edifici de nova planta (normalment en època romana es reutilizaven els poblats talaiòtics i es reformaven els espais interiors), del qual no es coneix el seu ús. A tocar d’aquesta contrucció en trobam una altra, on podem veure les restes d’un espai de producció amb un dipòsit per a líquids recobert del ciment utilizat pels romans.