Què és el patrimoni mundial?

Imatge
El patrimoni és el llegat que rebem del passat, que vivim en el present i que hem de transmetre a les generacions futures. Els béns que formen el patrimoni mundial pertanyen a tots els pobles del món i és la comunitat internacional sencera qui té la responsabilitat de protegir-los.
 
El 1972, tots els països que conformen la UNESCO van firmar la Convenció de patrimoni mundial per reconèixer formalment un patrimoni considerat de "valor universal excepcional", és a dir els béns d'una importància cultural i/o natural tan extraordinària que transcendeixen les fronteres nacionals i que cal preservar per a les generacions presents i futures de tota la humanitat. 
 
Atesos els valors i atributs excepcionals, la candidatura Menorca Talaiòtica aspira a integrar-se a la llista de patrimoni mundial, ja que representa l'odissea d'una cultura insular única atrapada entre el cel i la mar. Els monuments prehistòrics i paisatges associats a Menorca constitueixen un llegat extraordinari que hem de preservar per a les generacions presents i futurs.
 
La inclusió en aquesta llista posaria de manifest la nostra riquesa patrimonial i constituiria una mostra del compromís de les administracions i els ciutadans en la seva conservació.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS