Estrena del documental de Menorca Talaiòtica al festival Firenze Archeofilm 2022

ImatgeEl documental de Menorca Talaiòtica es presentarà aquest divendres per primer cop fora de Menorca durant el Firenze Archeofilm, el festival internacional de cinema d’arqueologia, art i medi ambient que se celebra fins el 6 de març a la ciutat de Florència, Itàlia. Per aquesta estrena, la mateixa organització del festival ha fet una versió en Italià del documental. Més de 60 produccions cinematogràfiques relacionades amb l’arqueologia, l’art i el medi ambient de 14 nacionalitats participen en aquesta trobada, una de les més importants del sector a nivell europeu.

Firenze Archeofilm compta amb tres premis que es reparteixen entre els documentals projectats, i als que aspira la peça de Menorca Talaiòtica: premi “Firenze Archeofilm 2022” a la producció més votada pel públic; Premi “Università di Firenze”, escollit per un jurat de docents de la Universitat de Florència; i el premi “Museo e Istituto Florentino di Preistoria Paolo Graziosi” al millor film d’arqueologia prehistòrica escollit per un jurat d’experts.

El Consell Insular de Menorca ha impulsat la creació d’aquesta obra per donar suport a la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. La finalitat d’aquest projecte audiovisual és afrontar el desafiament de continuar vetllant per la conservació del patrimoni talaiòtic i aprofitar l’oportunitat per descobrir i compartir un viatge a través d’una civilització que continua viva i present en cada paisatge de l’illa.

Realitzat per la productora Espiral Producciones TV SL, “Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular” ha estat dirigit per Manu Balaguer, amb guió de Laura Jurado i sota l’assessoria de la reputada arqueòloga Amalia Pérez-Juez. Amb una durada de 38 minuts, és un viatge per la història de la nostra illa, desde l’època talaiòtica fins l’actualitat, on es recullen 17 testimonis que expliquen el relat al voltant de la Menorca Talaiòtica. Els perfils són diversos, tot i que predominen els arqueòlegs, també intervenen un geòleg; el propietari d’un jaciment; i el coordinador de l’expedient de la candidatura a patrimoni mundial, Cipriano Marín, entre d’altres. L’actriu que posa veu al documental en català i castellà és la menorquina Enka Alonso.

Continuen les projeccions a Menorca
El cicle de projeccions a Menorca continua el 10 de març a Llucmaçanes i el dia 11 a Ciutadella. L’objectiu és donar a conèixer el contingut de la nova candidatura a la ciutadania amb una breu presentació per part del vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i la projecció del documental. L’acte finalitzarà amb un tast de la cervesa Talaiòtica a càrrec de Roger Vila, fruit de la col·laboració entre el Museu de Menorca, la candidatura de Menorca Talaiòtica i Grahame Pearce.
 

  • 10 de març: Llucmaçanes, esglèsia de Sant Gaietà, 19h
L’aforament és limitat, cal inscriure’s prèviament enviant nom i telèfon a:
sajunta@gmail.com
 
  • 11 de març: Ciutadella, Teatre des Born, 20h
Entrades disponibles a www.teatredesborn.com

Per tal d’assegurar una entrada ordenada i sense aglomeracions, es prega als assistents que acudeixin 20 minuts abans de l’inici de l’acte.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS