Jornades: Curs "Menorca Talaiòtica, patrimoni mundial. I ara què?" de la UIMIR

Imatge18 Nov

Amb aquest curs es vol donar a conèixer què és el concepte de patrimoni mundial i l’entitat que promou aquest reconeixement, la UNESCO. Actualment, des de l’illa es promou la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial. Despre´s de tres anys de feina amb el nou expedient, aquest ja s’ha presentat a la UNESCO i s’ha iniciat el procés d’avaluació per a la seva possible inscripció en la Llista de patrimoni mundial. Per tant, es vol presentar el relat de la candidatura perquè tant els diferents sectors implicats en la seva difusió (àmbit científic i àmbit turístic, entre d’altres) com la gent interessada en temes patrimonials puguin conèixer de primera mà el que és Menorca Talaiòtica.

Lligat amb la descripció de la candidatura tenim l’esquema de la seva futura gestió. El Consell Insular ha creat l’òrgan (Agència Menorca Talaiòtica) i el full de ruta que cal seguir (Pla de Gestió de Menorca Talaiòtica). Aquests instruments són fonamentals per afrontar el futur del bé en cas de ser inscrit en la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO.

Finalment, també es donarà veu a un lloc que ja ha estat inscrit en la Llista de patrimoni mundial per conèixer quina és la seva experiència. És important tenir presents els efectes que pot tenir una inscripció d’aquest tipus en un territori, per la qual cosa conèixer-ne algun cas pot ser una bona guia de futur. El 2016 els dòlmens d’Antequera van ser inscrits en la Llista de patrimoni mundial, de manera que el seu cas és un bon referent per a Menorca.

El darrer dia del curs es planteja amb una visita de camp a Torre d'en Galmés per veure directament i sobre el terreny el plantejament de la candidatura.

A qui va adreçat aquest curs? A professionals del patrimoni històric, guies i informadors turístics, públic en general interessat en l’arqueologia de Menorca.

Professorat
Cipriano Marín Cabrera. Coordinador de l’expedient de Menorca Talaiòtica
Antoni Nicolau Martí. Kultura, Idees i Estratègies per al Patrimoni, SL
Rafael Mata Olmo. Universitat Autònoma de Madrid
Bartolomé Ruiz González. Conjunto Arqueológico Dólmenes de Antequera
Joaquím Pons Machado, arqueòleg i tècnic de Menorca Talaiòtica, Consell Insular de Menorca i IME
Antoni Ferrer Rotger, arqueòleg, IME
 

  • Data: 18 i 19 de novembre
  • Lloc: seu de l'Institut Menorquí d'Estudis. Can Victori, camí des Castell, 28. Maó.
  • Durada: 12 hores
  • Preu: 35 euros
  • Inscripció prèvia: places limitades, cal inscriure's a uimir@cime.es o 971 351 500.
  • Més informació: www.uimir.cime.es

 
Enllaços relacionats
Programa curs Menorca Talaiòtica
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS