Presentació del documental de Menorca Talaiòtica a CineCiutat Palma

cartell documental menorca talaioticaEl documental de Menorca Talaiòtica es presentarà el proper dilluns, 25 d’abril, a CineCiutat Palma, un espai de referència per a la difusió de la cultura i el cinema a la capital mallorquina. L’objectiu és donar a conèixer el contingut de la nova candidatura a la ciutadania amb una breu presentació per part del vicepresident i conseller de Cultura del Consell Insular de Menorca (CIM), Miquel Àngel Maria; i la projecció del documental amb introducció del seu director, Manu Balaguer.

Hi assistiran el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern Balear, Miquel Company; i la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets. L’acte finalitzarà amb un tast de la cervesa Talaiòtica i les explicacions de Joaquim Pons, tècnic de Menorca Talaiòtica al CIM. Aquesta cervesa és fruit de la col·laboració entre el Museu de Menorca, la candidatura de Menorca Talaiòtica i Grahame Pearce.

El CIM ha impulsat la creació d’aquesta obra per donar suport a la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. La finalitat d’aquest projecte audiovisual és afrontar el desafiament de continuar vetllant per la conservació del patrimoni talaiòtic i aprofitar l’oportunitat per descobrir i compartir un viatge a través d’una civilització que continua viva i present en cada paisatge de l’illa.

Realitzat per la productora Espiral Producciones TV SL, “Menorca Talaiòtica: una odissea ciclòpia insular” ha estat dirigit per Manu Balaguer, amb guió de Laura Jurado i sota l’assessoria de la reputada arqueòloga Amalia Pérez-Juez. Amb una durada de 38 minuts, és un viatge per la història de la nostra illa, desde l’època talaiòtica fins l’actualitat, on es recullen 17 testimonis que expliquen el relat al voltant de la Menorca Talaiòtica. Els perfils són diversos, tot i que predominen els arqueòlegs, també intervenen un geòleg; el propietari d’un jaciment; i el coordinador de l’expedient de la candidatura a patrimoni mundial, Cipriano Marín, entre d’altres. L’actriu que posa veu al documental en català i castellà és la menorquina Enka Alonso.
 

  • 25 d’abril: CineCiutat, Palma de Mallorca, 19 h
Reserva d’entrades a www.cineciutat.org o a taquilla.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS