La Fundació Foment del Turisme posa en marxa visites guiades a Torre d'en Galmés

torre d´en galmés menorca talaiòticaLa Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) posa en marxa per primera vegada visites guiades a un poblat talaiòtic, el de Torre d’en Galmés, un dels més grans documentats de les Illes Balears. Les visites s’ofereixen cada dimarts, dijous i diumenge, en diferents horaris segons l’idioma, ja que es poden seguir en castellà, anglès o francès. Les entrades es poden reservar també a través de la web oficial www.menorca.es

Durant els 75 minuts que dura la visita, els assistents poden conèixer millor com era el poblat que dominava bona part de la costa sud de Menorca gràcies a la seva privilegiada ubicació damunt un turó. Tot i que algunes coves ja havien estat ocupades al Bronze Inicial i Mitjà, el poblat com a tal es va formar a finals de l’Edat del Bronze, sobre el 1.200 abans de Crist, i va viure el seu apogeu fins l’època romana. Després, va continuar ocupat fins l’època medieval.

Els visitants descobriran com eren les seves cases, com s’alimentaven o a què es dedicaven els habitants d’aquest poblat format per un gran nombre de construccions, destacant entre elles els tres talaiots, les cases de planta circular, el recinte de taula, les sales hipòstiles, els quatre hipogeus i el sistema de recollida d’aigües.

Es poden apuntar fins a 20 persones per visita i hi ha preus especials per menors d’entre 8 i 15 anys (pels fillets de menys de 8 anys és gratuïta), majors de 65 i jubilats, i també persones amb diversitat funcional.

 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS