Menorca Talaiòtica inaugura avui el Fòrum d'Associacions i Gestors Culturals d’Hispania Nostra a Llatzeret

ImatgeEl 41 Fòrum d’Associacions i Gestors Culturals: Patrimoni i Sostenibilitat, se celebra del 2 al 5 de juny a Llatzeret, Maó. Aquestes jornades estan organitzades per Hispania Nostra, associació dedicada a la defensa, promoció i valoració del patrimoni cultural i natural. Cipriano Marín, coordinador de la candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial de la UNESCO, obrirà el Fòrum aquesta tarda (18:30 h) amb la conferència “Patrimoni i sostenibilitat. Menorca com a paradigma?”, un acte que comptarà amb la presència del vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria.

En l’ampli programa de conferències i activitats s’inclouen visites guiades als jaciments de Torre d’en Galmés, a càrrec del tècnic de Menorca Talaiòtica, Joaquim Pons; de Torralba d’en Salort, i de la naveta des Tudons. El dissabte 4 de juny, l’arqueòloga i responsable de turisme cultural de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Carmen Lara, moderarà la taula rodona “Patrimoni oblidat”; i també el mateix dia, el conseller de Cultura intervendrà en la taula rodona “Coresponsabilitat compartida en la gestió del patrimoni”.

Hispania Nostra és una associació sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, constituïda el 1976 amb motiu de la celebració de l’Any del Patrimoni Arquitectònic Europeu. Els seus objectius són la defensa, promoció i valoració del patrimoni cultural i natural, que considera com a vector de desenvolupament social i econòmic. Per això, porta a terme programes de vigilància sobre patrimoni en perill i d’estímul a les bones pràctiques; promou la col·laboració ciutadana entre institucions públiques i privades, i participa en activitats d’educació i promoció del valor social del patrimoni.

Podeu seguir totes les conferències en directe a través del canal de YouTube d’Hispania Nostra. Aquí trobareu el programa complet.

 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS