Taula rodona “Cercles, l’hàbitat protohistòric de l’illa de Menorca”

ImatgeEl Consell Insular de Menorca acollirà aquest 17 i 18 de juny la taula rodona “Cercles, l’hàbitat protohistòric de l’illa de Menorca”, organitzada conjuntament pel Servei de Patrimoni i els arqueòlegs Amalia Pérez-Juez i Octavio Torres. Aquestes dues jornades giraran al voltant de l’hàbitat protohistòric de l’illa i seran un espai de debat i reflexió sobre els cercles menorquins, construccions úniques al món. El vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, obrirà les jornades aquest divendres a les 9’30 h, en el primer bloc d’introducció i estat de la qüestió.

Especialistes de diferents institucions i procedències compartiran els seus coneixements sobre aquests peculiars habitatges prehistòrics. Per part del Servei de Patrimoni, intervendran els arqueòlegs Simón Gornés, amb una presentació sobre simbologia i espais sacralitzats al posttalaiòtic de Menorca, i Joaquim Pons amb “Els cercles en la candidatura de la Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial”.

Les jornades finalitzaran dissabte amb una visita a Torre d’en Galmés, on els participants podran veure de primera mà les excavacions de cercles que equips d’investigadors com el de Boston University porten a terme al poblat talaiòtic. Adjuntem el programa complet.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS