Finalitza la cinquena campanya d’Heritage Recovery a Torre d’en Galmés


  
 
L'associació Menorca Heritage Recovery ha finalitzat avui el treball de camp a la zona central del jaciment arqueològic de Torre d´en Galmés. Aquesta cinquena campanya ha estat dirigida pels arqueòlegs Luis M. Cobos Rodríguez, gestor de l'empresa ARQ Patrimonio, i Julia García González, professora de la Universitat de Granada, amb el seu equip conformat, entre d'altres, per l’arqueòleg Adrián Castro.

La intervenció d’enguany s'ha centrat en l'excavació de l'estructura quadrangular amb entrada al sud, on l'equip ha arribat a la roca mare i ha pogut clarificar que la darrera ocupació d'aquest espai correspon a una cronologia relativa de finals del segle III i II aC, provada principalment pels materials ceràmics registrats. L´interior presenta un espai distribuït en dues zones, a través d´un mur longitudinal assentat ja sobre el nivell geològic. A l’espai situat més a l'est, encara per definir en la seva totalitat, s'ha documentat una estructura circular que serà definida a la propera campanya.

D'altra banda, aquesta estructura d'hàbitat quadrangular formaria part d'un complex més gran d’estances vinculades entre si: una estructura de tendència circular, el pòrtic adovellat, l'espai de trànsit, i una zona oberta cap al nord encara per definir. En campanyes anteriors s’han documentat altres estances islàmiques dels segles X al XIII, adossades a aquest complex habitacional, que aprofitaren els paraments talaiòtics i que formen part de l'ocupació islàmica del jaciment.

Amb totes aquestes dades, al llarg dels propers mesos els investigadors d’Heritage Recovery podran extreure més informació gràcies als treballs de laboratori i estudi dels materials arqueològics. En definitiva, interpretar per després transferir el coneixement a través de la divulgació patrimonial. 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS