El documental de Menorca Talaiòtica es presenta a l’International Archaeology Film Festival de Croàcia

documental menorca talaiòtica festival croaciaEl documental de Menorca Talaiòtica augmenta el seu ressò internacional amb la projecció aquest dijous, 10 de novembre, al prestigiós festival de cinema d’arqueologia International Archaeology Film Festival (MFAF), que se celebra del 10 al 12 de novembre a Split, Croàcia.

Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular és l’únic representant espanyol d’un certamen on participen un total de 21 produccions cinematogràfiques de la Gran Bretanya, França, Estònia, Portugal, Alemanya, Itàlia i Irlanda, relacionades amb l’arqueologia i l’art. Menorca Talaiòtica competirà per un dels tres premis que atorgarà el jurat d’experts de la setena edició del MFAF i pel premi del públic.

Manu Balaguer, director del documental, serà el representant del Consell Insular de Menorca a Croàcia. Aquest festival internacional bianual de cinema documental sobre arqueologia, patrimoni cultural i històric té com a objectius difondre el patrimoni cultural i arqueològic mundial i sensibilitzar una audiència més àmplia envers la seva protecció.

El Consell Insular de Menorca ha impulsat la creació d’aquesta obra per donar suport a la candidatura a patrimoni mundial de la UNESCO. La finalitat d’aquest projecte audiovisual és afrontar el desafiament de continuar vetllant per la conservació del patrimoni talaiòtic aprofitant l’oportunitat per descobrir la cultura dels nostres avantpassats prehistòrics. 

Realitzat per la productora Espiral Producciones TV, SL, Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular és un viatge per la història de la nostra illa, des de l’època talaiòtica fins a l’actualitat, on es recullen 17 testimonis que expliquen el relat al voltant de la Menorca Talaiòtica. Els perfils són diversos: arqueòlegs, un geòleg, el propietari d’un jaciment i el coordinador de l’expedient de la candidatura a patrimoni mundial, Cipriano Marín, entre d’altres. L’actriu que posa veu al documental en català i castellà és la menorquina Enka Alonso.
 

Menorca Talaiòtica al FICAB

D’altra banda, el documental de Menorca Talaiòtica també participarà el proper 15 de novembre en el XXII Festival Internacional de Cine Arqueológico del Bidasoa (FICAB), que se celebrarà del 14 al 19 de novembre a Irun, País Basc.

Aquí Menorca Talaiòtica, que competeix en la Secció Oficial i la Secció Educativa, optarà a quatre premis: el Gran Premi del Festival, el premi Especial del Públic, el premi Arkeolan a la divulgació científica, i el premi Secció Educativa. Aquest festival busca apropar l’arqueologia a la societat mitjançant la difusió d’obres audiovisuals que recullen els resultats d’investigacions arqueològiques.

Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular es va presentar per primer cop fora de Menorca durant el Firenze Archeofilm, el festival internacional de cinema d’arqueologia, art i medi ambient de Florència, Itàlia. 

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS