Licitació: servei de neteja i manteniment a béns del patrimoni històric menorquí

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, ha publicat la licitació del contracte del servei per a la neteja, el manteniment i la instal.lació de plafons informatius a béns integrants del patrimoni històric de l’illa de Menorca. L’objectiu final és mantenir la xarxa de monuments en les millors condicions per a les visites del públic.

El valor estimat del contracte és de 581.803,20 euros. Les empreses o professionals interessats poden presentar la seva proposta fins el 16 de gener a través de la Plataforma de Contractació de l’Estat.

Els treballs s’hauran d’organitzar de manera que les feines més molestes estiguin enllestides abans de Setmana Santa i que durant l’estiu els treballs siguin únicament de manteniment. La durada del contracte és de 2 anys, prorrogable a 2 anys més.

Les actuacions que constitueixen l’objecte del contracte són:

 1. Neteja i control de la vegetació herbàcia i arbustiva dels jaciments arqueològics, els camins d’accés i els aparcaments.
 2. Control dels esdeveniments, les accions vandàliques, les espoliacions, els enderrossalls de parets, etc., o de qualsevol imprevist que afecti els béns.
 3. Recollida d’escombraries i dels fems que hi puguin deixar els visitants o el públic en general, tant a les papereres instal·lades com als voltants dels béns.
 4. Restitució i restauració selectiva de pedres caigudes per causes naturals o per destrosses vandàliques que es produeixen.
 5. Manteniment i neteja dels plafons explicatius instal·lats als jaciments.
 6. Manteniment i neteja de papereres i de cartells de senyalització de carretera i instal·lació de noves papereres i de nous cartells, d’acord amb les indicacions del responsable del contracte.
 7. Renovació o restitució de vinils dels plafons malmesos per causes antròpiques o climàtiques segons el model i disseny que s’annexa al contracte.
 8. Emblanquinada anual i manteniment sense vegetació de l’esquena d’ase de les parets que envolten els jaciments de Trebalúger, Son Mercer de Baix, Cala Morell (necròpolis), Biniac occidental, Torre del Ram, Son Bou, Toraixa i Son Catlar.
 9. Mantenir en bon estat les barreres amb sistema antirobatori als jaciments de Cala Morell (necòpolis), Torre del Ram, Biniac occidental, Basílica de Son Bou, Trebalúger, Son Mercer de Baix, Son Catlar i Sant Agustí.
 10. Supervisió i control per part d’un arqueòleg de les feines que s’hagin de fer als monuments.
 11. Quan sigui necessari, també hi intervendrà un restaurador especialista en patrimoni històric i arqueològic.


Aquí trobareu el llistat complet de béns que han de ser objecte d’aquestes actuacions.

 
 
Consell Insular de Menorca Govern Illes Balears
MENORCA TALAIÒTICA - Candidata Patrimoni Mundial
Departament de Cultura i Educació - Consell insular de Menorca
Pl. Biosfera, 5 - 07703 Maó
info@menorcatalayotica.info
INICI  |  CONTACTAR  |  AVÍS LEGAL  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS